Дијагностика

Прочитајте Го Целиот Одговор На Д-Р

Од Серена Гордон HealthDay ReporterПЕТОК, 8 декември 2017 (HealthDay News) - Никогаш не е доцна за жените да губат телесната тежина за да го намалат ризикот за рак на дојка, според една нова студија.Истражувачите откриле дека губењето на тежината по менопауза од 5 проценти би можело да ги намали шансите за рак на дојка за околу 12 проценти.

Болести

Прочитајте Го Целиот Одговор На Д-Р

Денес е лесно да се постигне совршен забите и се пофали со убава насмевка. Инсталација на загради не само да се поправи на залак, но, исто така, се елиминира голем број на различни болести. Кои се протези? Ова не-отстранлив дизајн со посебен база, која се прикачува на база на глеѓта на забот. На неговото јадро е мал жалбите способни искривување постепено усогласување на забите.

Исхрана

Прочитајте Го Целиот Одговор На Д-Р

Истражувањата покажаа дека здрава исхрана може да го намали ризикот од одредени видови на рак. Исто така може да помогне во спречување на други состојби, како што се дијабетес тип 2, остеопороза и срцеви заболувања. Една корист од добрата исхрана е тоа што помага да се одржува здрава тежина. Луѓето кои се со прекумерна тежина или дебели се изложени на ризик од повеќе здравствени проблеми.

Симптомите

Прочитајте Го Целиот Одговор На Д-Р

Абдоминален ултразвук е тест кој му овозможува на вашиот лекар да се погледне во она што се случува во вашиот стомак (често се нарекува стомакот или стомакот) без операција. Стомакот е дел од вашето тело кое го содржи стомакот, големи и мали црева, панкреасот, црниот дроб и жолчниот меур. Таа содржи крвни садови,