43-годишниот тумор на мозокот на формирана од долги разговори на мобилен

Здравство И Медицинскиот Видео: The Choice Is Ours (2016) Official Full Version (Март 2019).

Anonim

Редовни разговори на мобилен телефон за шест часа дневно предизвика развој на тумори на мозокот на 43-годишна возраст. Сега лекарите велат дека тој оставил само три години од животот.

Британски бизнисмен Иан Филипс пред некое време се соочи со необјаснета главоболки. Општ лекар испрати пациентот во болница, каде што лекарите спроведе серија на тестови и му рече на човекот изненадени дека има тумор на мозокот, кој се наоѓа во близина на десното уво. Набргу потоа, тој отиде преку 9-часовна операција за отстранување на малигнен тумор, кој достигна големина на лимон.

Потоа почна циклус на хемотерапија, но лекарите предвидуваат дека Yenu да живеат подолго од три години. Пациентот е сигурен дека тумор на мозокот била предизвикана од прекумерната употреба на мобилни телефони. Иан е оперативен менаџер на голема фирма, преку кои тој врши на зборува на мобилен повеќе од 100 часа месечно, што изнесува понекогаш до 6:00 дневно.

Сега човекот е обидот да се победи ракот со користење на алтернативна медицина, тој исто така се промени начинот на исхрана и почна да се вежба редовно. Иан започна информативна кампања, преку кои тој сака да се пренесе на другите луѓе за опасностите од користење на мобилни телефони. Особено штетни овие gadgets за деца, според луѓето.

"Поминав цели денови зборува на мобилен - вели Јан - Понекогаш имам конференциски повици траеше 02:00, така што на уво беше црвено кога влегов дома од работа, но никогаш не мислев дека ќе предизвика било каква штета. мојот ум. Кога ја слушнав дијагнозата, тој веднаш побара лекарите за тоа што ја предизвика рак. Но, дури и без да ги одговорите што сакал да каже дека ова предизвика прекумерна употреба на мобилни телефони. од тогаш сум поминал многу време проучување на ова прашање, собирање на информации и покажа дека бројот на таквите тумори ozku расте. Луѓето треба да знаат дека опасноста се навидум безопасни мобилни телефони."

43-годишниот тумор на мозокот на формирана од долги разговори на мобилен
Категорија На Медицински Проблеми: Совети