5 знаци на рак на која не може да се игнорира

Здравство И Медицинскиот Видео: 15 Cancer Symptoms Women Often Ignore (Јуни 2019).

Anonim

Неразбирливо постојана болка во стомакот, чувство чудно печат или многу уморен… манифестации на многу видови на рак можат да бидат слични на настинка. И ако тие изгледаат мали поединечно, во присуство на неколку од овие може да укажуваат на рак.

Предупредувачки знаци на рак кај мажите

Многу видови на рак, како рак на простата, обично не се назначи на почетокот.

Ако сте изложени на висок ризик за развој на овој вид на рак, како што се вашата семејна историја на болеста, треба да се оди преку анализа и утврдување на PSA - prostatspetsyfichnoho антиген. Високи вредности на ПСА може да укажуваат на рак.

Не-специфични симптоми на рак на простата може да вклучуваат:

5 знаци на рак на која не може да се игнорира
Категорија На Медицински Проблеми: Болести