7 совети за здравјето на уво

Здравство И Медицинскиот Видео: Како Се Лекува Воспаление На Уво? Samozdravje.Mk (Март 2019).

Anonim

Постојат неколку причини за болестите на ушите, како што се љубовта на гласна музика и летови придружени со разлики во притисокот. Како да останете здрави уши?

Ние сите знаеме колку пливање може да влијае на здравјето на органот за слух. Меѓутоа, во прилог, постојат голем број причини за појавата на болести на уво, на пример, сакам да се слуша гласна музика преку слушалки и летови придружени со разлики во притисокот. Еве неколку совети како да ви помогне да се зачува здравјето на органот за слух не само во летниот период, но во текот на годината.

Совет број 1: Не се слуша музика nadhuchnoho

Како резултат на истражувањето на училишна возраст постарите откри дека 28% од нив се принудени да се зголеми звук додека гледате телевизија да го слушнат удобно. Приближно ист број на деца (29%) редовно го прашува својот соговорник кој тој вели дека, со користење на зборот "и" и "тоа". А помали, но сепак многу значаен дел (17%) редовно врева или ѕвонење во ушите.

Досега, сите овие симптоми се забележани кај постарите луѓе. Сепак, во последниве години проблемот значително "помлад".

Слушање музика преку слушалки води кон директно влијание во режија на звучни бранови за внатрешното уво. Резултатот е оштетување на сензорни клетки кои се конвертира звучните вибрации во нервните импулси кои директно се перцепира од страна на нашиот мозок. Во тоа губење на слухот може да се случи како резултат на продолжената изложеност на гласни звуци, и како резултат на ненадејна nadhuchnoho пораз "на звук во слушалките треба да имаат обем од околу можеше да го слушне - Вели Брус Мади, децата otolaryngologist - ако не се слуша звукот на приближување на автомобили, така што звукот е премногу гласно. " За да се одржи на острината на слухот експерти препорачуваат следат овие правила:

7 совети за здравјето на уво
Категорија На Медицински Проблеми: Болести