9 граница симптоми нарушување

Здравство И Медицинскиот Видео: Rethinking Infidelity ... A Talk For Anyone Who Has Ever Loved | Esther Perel (Јуни 2019).

Anonim

Човекот мора постојано да се демонстрира моделот на однесување кое вклучува најмалку пет од овие симптоми:

1. екстремни реакции - вклучувајќи и знаци на паника, депресија, лутина, или нелогични постапки

2. тенденција да се интензивни и бурни односи со семејството, пријателите и саканите, со поларните манифестации на љубовта, лутина и гнев

3. дисторзија и нестабилност на личност, која може да доведе до ненадејни промени во чувства или цели промени и плановите за во иднина

4. импулсивен и честопати опасна однесување: огромни трошоци sprees, небезбеден секс, дрога, невнимателност зад воланот и прејадување.

5. Повторени епизоди на самоповредување или самоубиство (намалување)

6. Интензивни промени во расположението, со епизоди во траење од неколку часа до неколку дена

7. Хронична чувства на празнина и/или здодевност

8. Силен лутина или емоционални проблеми контрола

9. поврзани со стресот параноични мисли или губење на контакт со реалноста.

На пример, луѓето со гранично растројство на личноста зафаќа дури и мала одвоеност од некој близок, како што се патување.

Истражувањата покажуваат дека луѓето со ова нарушување може да се види на границата гневот на емотивно неутрално лице. Како и многумина како 80 проценти од луѓето со гранично растројство на личноста покажуваат знаци на самоубиство, а околу 4 до 9 проценти обид за самоубиство. Самоповредување поврзани со гранично растројство на личноста - тоа исекотини, изгореници, коса влече, и други. Луѓето со гранично растројство на личноста нанесуваат самоповредување, како начин да ги контролираат чувствата да се казни или изразуваат нивната болка.

За разлика од "вистински" обиди за самоубиство, samoposhkodzhennya произлегува од желбата да се умре, сепак, тоа може да биде опасна по живот.

9 граница симптоми нарушување
Категорија На Медицински Проблеми: Совети