9 хорор нашите реакции на стрес

Здравство И Медицинскиот Видео: How To Make Stress Your Friend | Kelly Mcgonigal (Март 2019).

Anonim

Секој знае како нашето тело реагира на стресот: телото е ослабен, притисокот скокови, нула енергија, како зајак во рекламирањето батерии. Но, она што за свирка во ушите и редовни работи на "порцелан еден"? Ова е сериозно предупредување камбаната, навестувајќи дека итно треба да се смири и да се обидат да се релаксира.

Неодамнешните студии на европската и американската медицинска асоцијација идентификувани девет чудни реакции на стрес:

1. заминување утре испит или интервју? Можеби ќе се направи предлог на неговата девојка? Потоа zmyritsya тој адреналин и други стрес хормони може да предизвика крв на главоболки, па дури и мигрена. И овие штетни хормони може негативно да влијае на делови од мозокот одговорни за анализа, планирање и критичко размислување. Резултат: што мрморат, не може да го најде вистинскиот збор и да потрошат многу смешно впечаток.

2. стрес може да предизвика телото, а друг, дури и помалку пријатни реакции: diskeneziyu адренокортикотропен хормон предизвикува тенкото црево, а човекот сака да го користат тоалетот (популарно наречена состојба на "болест Мечка").

3. Мислење дерматолог од Универзитетот во Мајами: стрес игра важна улога во развојот на кожни заболувања како што се локалните хиперхидроза (прекумерно потење), уртикарија, атопичен дерматитис, чешање (вклучувајќи психосоматски симптоми е оној кој се нарекува "нервен чеша").

4. одговор на вирусна инфекција обично се симптоми како што се течење на носот, кашлица или болки во коските. Стресот влијае на слабеење на имунолошкиот систем, што значи дека нашето тело станува се повеќе подложни на настинки. Така, вирусни симптоми може да трае и подолго, покажа истражувањето спроведено на Универзитетот Карнеги Мелон.

5 дена поминати во стрес може да влијае на коса фоликул. Еден од најчестите реакции на стрес - губење на косата, која може да трае со месеци, дури и ако на менталната состојба е подобрена.

6. Од Стресот влијае не само на косата, но ноктите, и во повеќето случаи тоа се должи на опсесивно навика гризе ноктите луѓе за ментално мир. Покрај тоа, кога голем ослободување на ацетилхолин е нарушена стрес хормонот асимилација на силициум - трага елемент кој придонесува за нашата тврдина ноктите.

7. Една студија на однесување во Шведска покажа дека вообичаена реакција на стрес е тинитус и слухот проблеми што се јавуваат како резултат на влошување чувствителни систем audyalnoyi.

8. Кога стрес дури и навидум лесни гребнатинки, исекотини и иритација за долго време да се лекува.

9. стрес хормони може да влијае на гастроинтестиналниот тракт, па оттука и сериозноста на состојбата, болка во епигастрична регионот, кои перзистираат по изведува антациди (лекови кои се нормализира киселоста на желудникот), надуеност.

9 хорор нашите реакции на стрес
Категорија На Медицински Проблеми: Совети