Abstynetnyy синдром

Здравство И Медицинскиот Видео: O.S.T.R. - Abstynent (Март 2019).

Anonim

Болна состојба се развива повлекување по прекинот на супстанцијата и покажува зависноста на формирање. Кога тоа е означено повлекување на симптомите, пациентот има болест на алкохолизам.

Тоа зависи од многу фактори како што времетраењето на злоупотреба на алкохол; генетска предиспозиција; на возраст на која ќе почне да се вклучат на алкохол; Оригинален за здравство.

Тој што ќе земе дневниот мали дози на алкохол "здравјето" некако се зависни од земање алкохол. А голема количина на алкохол, еднаш усвои, промовира формирањето на почетокот на алкохолизам.

Зависноста од алкохол не е наследна, но постои тенденција на детето во семејството на алкохоличари. Обично, повлекување на симптомите кај овие деца се развие наскоро. Понекогаш тоа е помалку од една година "искуство". Почетокот на "блискост" со алкохол промовира зависноста од алкохол. Во одреден континуитет, дури и по апсењето, по 30-40 години, речиси веднаш преведува мамурлак држава во повлекување на симптомите, што укажува на алкохолизам.

Здравствена состојба, вклучувајќи наследни карактеристики, влијае на развојот на алкохолизмот.

Луѓе родени во Северна, имаат акции ензим редизајн етанол. Сите внатрешна борба со алкохол таквите луѓе е ограничена само на работата на црниот дроб алкохол дехидрогеназа. Додека јужњаци околу 30% алкохол е обработена мускулното ткиво. Помалку страдаат од црниот дроб и мозокот. Како резултат на тоа, симптоми на повлекување во народот на Јужен развива многу подоцна.

Во северниот дел на држави вклучуваат не само на Chukchi и Алеутите и Русите. Значи Словени, исто така, се изложени на ризик за развој на алкохолизмот.

синдром на алкохол повлекување

Постојат јасни критериуми за почетокот на алкохолизам. Прво на сите, замолчени рефлекс исчезнува под дејство на алкохол во изобилство. Телото го зема здраво за готово и не се обиде да се спротивстави на прекумерна "протокот на". Повраќање се враќа со текот на времето, но тоа не е поврзано со алкохол. Напротив, синдром на одвикнување од алкохол предизвикува замолчени рефлекс како манифестација на интоксикација.

Hungover состојба на човекот е да се ручек следниот ден, додека повлекувањето започнува во доцните попладневни часови. Тоа утро пациентот се чувствува лошо, а во вечерните часови - дури и полошо. Подоцна патолошка состојба одложено за неколку дена.

Прифаќање на алкохол доведува до подобрување на менталното здравје. По некое време на само алкохолни состојба се влошува.

симптомите

Држава на апстиненција карактеризира со оштетување на нервниот систем. Миелинската обвивка на нервно ткиво распаѓање производи растворени етанол, пренос на нервните забавува десеткратно. Однадвор, изгледа инхибиција, нарушувања на меморијата, низок праг сензорни нервни влакна.

синдром развиените повлекување, има невролошки симптоми сам, но влијае на сите органи и системи inervuyutsya миелинизираните нервни влакна. Прво на сите страдања анализатори. Занемарливи во нормална бучава е во состојба да набрчкани на пациентот, кој е во длабока повлекување.

На ниво на високото нервен активност љубов нервни влакна доведува до вистински халуцинации. Пациентите види застрашувачка слика со мали чудовишта и "зелен пекол". Чувство на страв секогаш ја придружува лице кое се развива повлекување на симптомите, додека пациентот не е во можност да се објасни зошто тоа е толку страшно крос улица, мост преку реката и други помали пречки.

Црниот дроб да доведе до хроничен хепатитис, со тенденција да се движат подемен цироза. Ова влијание не само на дигестивниот систем, но krovostvoryuvalna. Само отстранување на симптомите на одвикнување спречи смрт. Во спротивно, развој на церебрален едем, што доведува до оневозможување на респираторниот и циркулаторниот центри.

повлекување на симптомите третман

Состојба на апстиненција е патологија која бара итна медицинска помош. Во зависности отстранување на симптомите на одвикнување е првата задача на вонредна состојба. Пациентот мора да биде хоспитализиран. Тој спроведе интензивна терапија со цел отстранување на синдром интоксикација. Принудени излез од телото распаѓање производи од етанол, кој влијае на нервниот систем.

Во прилог на инфузиони раствори на електролити, пациентот назначен седативи, хипнотици, вазодилататорни агенси. Во тешки случаи, доколку е потребно, се врши реанимација.

Се разбира, лекување на симптомите на одвикнување врши само од страна на медицинските специјалисти злоупотреба на супстанции центар. Дома, да се ослободи од апстиненцијата е тешко.

Дури и само-кршење алкохолен делириум не гарантира лек за алкохолизам. синдром на апстиненција тенденција да се повторува, па пациентите треба да престане со пиењето.

Секој втор вонредна состојба предизвикува неповратни промена на следното повисоко нервен активност. Постојано се повторуваат периоди на апстиненција од алкохол промовира деградација на индивидуата.

Спречување на симптомите на одвикнување

За да се избегне непријатни последици поврзани со алкохол, треба одвикнување од алкохол по првата држава да престанат со земање алкохол најмалку три недели. Тоа е толку многу потреба за обновување на миелинската влакна на нервниот систем. Ре "пијат" примарна лезија подобрува и унапредува апстиненција, која точно укажува на формирање на алкохолизам.

Abstynetnyy синдром
Категорија На Медицински Проблеми: Болести