На сложеноста на пластична хирургија и како да се подготват за нив

Здравство И Медицинскиот Видео: Scp-261 Pan-Dimensional Vending Machine | Object Class: Safe (Март 2019).

Anonim

Може да се именува на врвот повеќето популарни пластична хирургија? Она што луѓето често сакаат да се промени?

Говорејќи во врска со целокупната статистика во областа на естетската хирургија, немам податоци за нашата земја, како што не е достапна во јавниот домен. Јас го користам на резултатите од годишното истражување ASAPS (Американското друштво за естетска пластична хирургија). Јас мислам дека тие објективно одразуваат глобалните трендови. Се разбира, да ги земе предвид нивните забелешки.

Најчесто се врши естетски операции:

- Липосукција (зголемување од 16,3% во 2013 година до 2012) - Зголемување на градите пластика - пластични засекогаш - Исправка на предниот абдоминален ѕид (abdominoplasty) - лице за подмладување на пластика, ринопластика

Најголем раст во два вида на работење:

- Зголемување на задникот (58% во 2013 година од 2012 година) - интимни пластика (44% во 2013 година од 2012 година).

Тука е вториот два трендови не се изговара.

Козметологијата терапевтски завземе првото место:

- ботокс, Dysport, Xeomin - детективи врз основа на хијалуронска киселина - различни методи на отстранување на влакна - Микродермоабразија - Photorejuvenation

Постапките за подобрување на подмладување на кожата - е најбрзо растечки сектор во естетската медицина.

А трансакција често сакате да потрошите? Тоа може да има фаворит, што најмногу се чувствуваат удобно?

Јас изведување на разни видови на операции за да се поправи на лицето, градите, телото. Говорејќи на најчесто се врши, тоа е различни видови на анти-стареењето пластични лице: пластика челото, корекција на позицијата на веѓите, пластични капаци, образите, корекција на овално лице, пластични вратот, брадата корекција на областа околу очите, околу устата, лицето контура, работи зголемување корекција на градите на предниот абдоминален ѕид. Секој од овие операции има бројни варијации, комбинации, дозволувајќи им пријде поединечно. Никој трансакција за сите пациенти.

Напредокот се движи напред и, секако, на исклучок, а не на пластична операција. Ве молиме кажете ни што новите технологии се појавија во "пластични" во последно време?

Напредок е, секако, се движи напред. Можеби ќе има радикални методи резултатите од една инјекција или таблети, но сега, вистинска алтернатива на естетската хирургија таму. Но, под еден услов. Естетска хирургија не е козметичка процедура замена. Операција треба да се применува кога козметологија не работи или не работи.

Говорејќи на пластични лица, тогаш:

Напредокот во хируршки лицето подмладување случува во различни насоки. Прво, за подобро разбирање, проучување на механизми на промени поврзани со стареењето, развој на методите за нивна корекција. Во текот на изминатите пристап на 10-15 е радикално се промени. Повеќе специфични постапки има лекар, на повеќе физички, природен резултат е пациентот. Само тогаш е игла, скалпел, шиење, ласери, итн

И ако тоа се случи што ќе мораше да одбие пациент од операцијата? Во кои случаи?

Јас не мислам дека мојот проблем или одбиваат да се инсистира на естетската хирургија. Слушам на пациентот, да се оцени како реален што сака, да се објасни она што резултатите и како можеме да го постигнеме. Естетска хирургија е соработка на лекарот и пациентот. Ако се најде заедничка основа, јас се објасни кога треба да се управува (времето, фази, итн.) Тоа се случува дека го негира работа, но дека индивидуални случаи.

Без разлика дали тоа се случи дека човекот инсистираше на операција, но да не се грижат, тие велат не?

Дел јас одговорив погоре. Јас може да се дополни следниве. Како и со било естетската хирургија со апсолутна и релативна protypokazannnya. Во апсолутни: тешки кардиоваскуларни, белодробни, ендокриниот, болести на сврзното ткиво, итн - операции се вршат. Ако релативна контраиндикација, неприлагоден зголемен крвен притисок, значително зголемување на телесната тежина, упорни пушење, херпес и t.p.- работа е можно по одредена обука.

Што лекарите, но треба да се консултираат пред операцијата?

Постои стандардна количина на инспекција на естетски операции. Тоа не помалку, но за некои предмети и rozshyrenishyy е кога во споредба со општата хирургија. Ако пациентите имаат болест, dishormonal, невролошки жалби, хронично воспаление, потребно е да се консултирате со специјалисти.

Многу луѓе сакаат да се ослободи од лузни и лузни. Велат, модерни технологии им помогне да се ослободи од било оштетени стар?

Мора да знаете дека повредата мукозна лекува речиси без трага. Ако постои повреда формирање на лузна на кожата - да го отстраните целосно невозможно. Квалитетот на лузна се утврдува од различни фактори и, пред сè, на способноста на организмот да лузни. Затоа, ако пациентот се склони кон создавање на лузни груба, т.н. колоиден лузни - никој не може да гарантира добар квалитет. Ако ткиво исцелување добро, може да одлучи за корекција (ширина, издаденост, пигментацијата, грубост). Можете да се консултирате со специјалисти, кои вршат механички или ласерски resurfacing. Посебен голем проблем големи лузни по изгореници од дисфункција (екстремитети, изрази на лицето).

Кога се врши естетска операција, тоа не значи дека лузна нема. Лузна ќе се одржи во најмалку значајни домен, најдобра режија, оптималната должина бројат текстура и боја. Додека шиење на рана, условите за подобро лекување. Во процесот на лузна созревање (4-6 месеци), може да се третираат локално релевантни производи.

Што е минималниот износ на време мора да поминат на одржувањето на "пластични" на следната операција?

Ако планирате да се врати атракција, јас се обидувам да се тој помеѓу активностите беа најмалку 4-6 месеци.

Познато е дека пластични како вообичаен - ризик. Во некои случаи, се препорачува да одам кај него, а сепак да се одржи?

Се разбира, секоја операција е ризик. Нашиот живот, воопшто, има ризици. Зборувам за медицински контраиндикации. Во естетската хирургија е уште една карактеристика. Верувам дека овие активности мора да се направи за него. Ако пластични лице, зголемување на градите, abdominoplasty пациентите што ќе го направи некој нешто да се докаже чекање за нас - тоа е апсолутно губење на напор и ресурси. Значи се сакаш себе си.

На сложеноста на пластична хирургија и како да се подготват за нив
Категорија На Медицински Проблеми: Совети