За потребата од ортодонтски третман

Здравство И Медицинскиот Видео: Фиксни Ортодонтски Апарати - Совети За Одржување Орална Хигиена (Март 2019).

Anonim

Повеќето луѓе имаат по природа malocclusion, околу половина бараат околу ортодонтскиот третман, пред се за естетски причини. Обезбедува ортодонтот загради или плочи, кои ви помогне да направите инсталација на една хармонична и убава насмевка.

Во формирањето на стоматолошка оклузија е предупредување појавата на различни болести, кои се движат од воспаление на дишните патишта, а завршува со болести на гастроинтестиналниот тракт. Ортодонтот загради и можат да ги лишат секое лице на ваквите проблеми.

Од кои причини треба да се применуваат што е можно поскоро да се ортодонтот да се инсталира систем држач

Претходно се сметаше дека ваквиот третман треба да се врши во текот на формирањето на забен систем, исклучиво за децата. Во моментов во развој на нови дизајни и протези, која може да се постави Ортодонт кај возрасни cheloveka.Perechislim проблеми поврзани со malocclusion и да доведе до губење на забите.

  1. Кликни кога јаде.
  2. Болести на temporomandibular заеднички.
  3. Пародонтот болест.
  4. Зголемен ризик од кариес.

Консултирајте на тема превенција на забите аномалии родители имаат деца во првите месеци од животот. Заболекар и се препорачливо да се стави загради во 3-5 години, но докторот треба да знаете за одложено за време на бременоста болести, токсичност и достапноста на генетски болести.

Придобивките од ортодонтскиот третман протези

Кога на бебето се врти 6 месеци, а се појави на првото бебе заби, лекарот оценува развојот на својот забало. Тоа е доволно за да ви кажам како почетнички период во кој бебето спие позиција како да се справат со цврста храна. Веројатно се подготвува ортодонтот смета за потребно.

Кога почетнички активно расте горната и долната вилица, овој период може негативно да влијае на навиките: thumb цицање, устата дишењето, злоупотреба на брадавиците zakusyvanie образите и усните, постојана употреба на мека храна. Формирање на привремена оклузија во рок од три години, а потоа може да почне да се манифестира генетски аномалии, како што се големината Несогласување вилицата.

Ортодонтот може да даде не е само совет, но, исто така, ги вестибуларниот загради или плочи, кои се поделени во неколку вида во зависност од материјалот од кој се направени. За најмладите погодна мека еластична дизајн, за постари деца прилично ригиден плоча.

Ортодонтот загради лесно може да го замени било кој сличен дизајн. Но, во секој случај ортодонтскиот третман - долго но неопходен процес, кој на крајот ќе резултира да бидат горди на.

За потребата од ортодонтски третман
Категорија На Медицински Проблеми: Болести