За улогата на хербални лекови во третманот на артритис и остеоартритис

Здравство И Медицинскиот Видео: Can We Eat To Starve Cancer? | William Li (Март 2019).

Anonim

Фитотерапија - еден од најстарите области на медицината постои колку што постои човек, и не ја изгуби значење денес.

Тоа значи дека ни се стигне само оние рецепти кои го издржа тестот на времето и се покажа својата долга ефикасност.

Карактеристики на примена и подготовка на fitolekarstv

Билките имаат способност да го потенцира неговото лековито дејство, бидејќи за повеќето од нив тоа се случува во рок од 10-15 дена по ингестијата.

Лекови се подготвени за билки надворешна употреба често олеснување на пациентот по првите 2-3 третмани, но обезбедувањето на сила, ќе мора да го заврши курсот. Тоа обично се движи од 2 до 5-6 месеци, а понекогаш и до една година или повеќе. Покрај тоа, за да се спречи повторливи егзацербации можност врши 2 пати годишно (најдобро во пролет и есен) курсеви хербални лекови за 1-2 месеци.

Не сите билки се подеднакво ефикасни за различни луѓе, па во некои случаи, тоа е потребно да се обиде на различни видови на decoctions, инфузии, тинктури, масти самостојно да изберат најсоодветен третман за болеста. Најбрзиот и силен ефект обично се обезбеди инфузии од билки, бидејќи тие се користат во многу мали дози - капе.

За да се подготви дома лекови (decoctions, инфузии, алкохолни алкохол, масти, итн) е само целосна суровини купи во аптеките или независно машина. Ова суво растителен материјал не треба да се држиме заедно, да биде кршливи и трошлив, тоа треба да се чува на суво и темно место во хартиени кеси или крпа кеси.

Хербални лекови како дел од третманот

Пред хербални лекови разбира препорачливо да се консултирате со вашиот лекар, како што некои билки и лекови може да бидат компатибилни или да предизвика несакани ефекти. Хербални лекови не е терапија со лекови за замена и други третмани, особено во акутна и служи како дополнителни средства за лекување. Во ремисија хербални лекови помага да се спречи релапс или да ги направи помалку сериозни.

Но секогаш мора да го имаме на ум дека ефикасно може да биде само еден третман во комбинација со согласност обични и, да се каже стандард препораките на лекарите за нивните пациенти: почитување на рационален режим на работа и одмор, правилна и урамнотежена исхрана, одржување на колку што е можно физички активен начин на живот, да се ослободиме од лошите навики. Дури и во лето и во староста многу луѓе кои водат активен живот, се чувствуваат добро, додека одржување на ефикасноста, бодрост и добар хумор.

За улогата на хербални лекови во третманот на артритис и остеоартритис
Категорија На Медицински Проблеми: Болести