Акрилни протези

Здравство И Медицинскиот Видео: Дарени Зъбни Протези От Фондация Свети Иван Рилски (Март 2019).

Anonim

Во стоматологијата се користи протези од акрилни во отсуство на неколку пациентот или сите заби. Ова акрилни протези се користат кога земјата без заби не може да се врати мост структури.

Направете протези од акрилни топла и ладна kompresatsiynoyu полимеризација или со шприц.

Отстранлив протези од акрилни го прават тоа можно да се врати функционалноста на забите.

Видови акрилни протези

Акрилни протези се од два вида.

Акрилни протези
Категорија На Медицински Проблеми: Болести