Бран - диетална храна

Здравство И Медицинскиот Видео: Samadhi Movie, 2017 - Part 1 - "Maya, The Illusion Of The Self" (Јуни 2019).

Anonim

И покрај ниската цена, трици има огромни придобивки за здравјето на луѓето. Дури и нашите предци откриени корисни својства на трици и активно ќе ги додадете во вашата исхрана. Што е трици и она што е во нивна корист?

Ние редовно јадат различни житни култури, рж, пченица, овес. Тие заземаат составен дел од нашата исхрана во чиста форма или преработени. Но, многу малку се знае за нивните бенефиции. Бран е производ на производство и обработка на брашно се состои од пченка хард школка.

Тие се концентрирани висока содржина на растителни влакна, Б витамини и разни елементи во трагови. Што е намалување на доброто?

Разговор за многу корисни својства на трици може да биде многу:

Бран - диетална храна
Категорија На Медицински Проблеми: Исхрана