Карактеристики на пластична држач

Здравство И Медицинскиот Видео: Restoring The Macintosh Plus To Working Order! (Март 2019).

Anonim

Понекогаш човек е формирана malocclusion, што доведува до поместување на некои од забите на своите места. Модерната стоматологија за да се поправи залак загради се однесува, а особено пластични корсети.

Пластични корсети (ортодонтски заграда) доволно добро за да се справат со задачата за корекција на дефекти забало. Сепак, тие се помалку видливи за другите од метал. Стоматологот може да изберете заградата боја, така што тоа речиси и не е различна од онаа на забите на пациентот.

Пластични корсети: Предности

Поради материјалот од кој се направени од пластика ортодонтски заграда имаат предности во метални држачи. Овие придобивки вклучуваат:

  1. Недопирливост. Пластични загради не се видливи на забите како метал. Покрај тоа, на забар избира бојата на брановидни загради, на кој најмногу и одговара на природната боја на забите на пациентот.
  2. Ниска цена. Поради материјалот од кој се направени, овие загради се смета за релативно евтини. Тие се малку поскапи метал, но многу поевтини јазичниот, сафир, керамички загради.
  3. Жалбата за деца. Обоени пластични држачи се перцепира од страна на децата како украс, не е медицински неопходност. Избор на боја загради предизвикува помалку непријатност, додека ги носи.

Недостатоци пластични корсети

Како и секоја друга загради, пластични има некои недостатоци:

  1. На ниска сила на материјалот. Под влијание на надворешни механички пластични доста лесно скршен. Исто така, материјалот може да носат за време на мастика. Затоа, потребно периодични посети на заболекар да го замени оштетен заграда. Понекогаш специјални зајакне пластика, повеќе издржлив материјал, но малку ја зголемува трошоците за изградба.
  2. Високата осетливост на материјал за сликање. На пластични е многу подложни на влијанието на различни бои, вклучувајќи ги и оние што се содржани во храната. Затоа, добитник на загради треба да се ограничи употребата на силен чај, кафе и некои безалкохолни пијалаци, овошје, зеленчук. Континуирано пушење, исто така придонесе за промена на бојата на пластичната стоматолошки протези. Дури и ако ги следите сите овие препораки текот на времето овие промени загради боја.

Често пластични корсети избран, бидејќи на своите пристапни цени и природност. Терминот пластични корсети третман не се разликува од лекување на други типови на протези. Точната цена на таквите стоматолошки структури зависи од сложеноста на работата на неговото производство и монтажа.

Пластични корсети може да се постави со оглед на желбите на пациентот и неговите физички способности. Овој држач систем корегира malocclusion и помош по разумна цена, за да се постигне позитивен резултат.

Карактеристики на пластична држач
Категорија На Медицински Проблеми: Болести