Горушица: народни лекови

Здравство И Медицинскиот Видео: Природни Лекови За Воспалено Грло 21 01 2017 (Јануари 2019).

Anonim

Горушица се однесува на диспептични феномени и да се најде на речиси сите болести на горниот дел од гастроинтестиналниот тракт.

Гори епигастрична (стомакот), зад градната коска, која се протега по должината на хранопроводот, познат на многу луѓе и поради поништи неговата киселина рефлукс во содржината на желудникот.

Зошто металоиди

Металоиди е предизвикано од слабост на долниот езофагеален сфинктер, кој вообичаено го спречува обратна на храната од желудникот. неговиот неуспех се јавува кога:

  • притисокот во стомакот (како што се бременоста или прејадување);
  • исхрана лежи (обратна тече полесно);
  • дијафрагмална хернија;
  • вродена слабост на мускулите ѕид.

Зголемена киселост на желудникот влошува металоиди, бидејќи киселина штета езофагус мукоза. Металоиди секогаш ја придружува hiperatsydnym гастритис и стомачен чир.

превенција металоиди

Ако металоиди е апсолутно контраиндицирана:

Горушица: народни лекови
Категорија На Медицински Проблеми: Болести