Како да се утврди дека детето се влоши визија

Здравство И Медицинскиот Видео: Why Brexit Happened -- And What To Do Next | Alexander Betts (Март 2019).

Anonim

Бидете внимателни во однос на здравјето на Вашето бебе.

Деца, бидејќи на нивната возраст, не секогаш може да се објасни на родителите дека боли или каде.

Значи мајки и татковци треба да биде многу внимателен за здравјето на детето може да биде некоја болест "манифест" сама по себе е овие симптоми за кои знаете нешто.

Се разбира, детето мора периодично да се вози во болница за испитување и контрола, дури и ако тоа е добро.

Како да се разбере дека детето има проблеми со видот:

1. заматен вид може да се појави како главоболка, особено кога тоа е локализиран во челото и очите. Затоа, ако детето стана често се жалат на главоболки и прикажување на челото, тогаш веројатно ќе треба да се подложат на испитување од страна на офталмолог. Не чекај за посета на лекар, тогаш дијагностицирани како навремено визија брзо може да се подобри и вашето дете повторно ќе се види добро.

2. Ако вашето дете гледа слики, читање или пишување премногу блиску, наведнување на главата, а потоа тоа е сериозна причина за да го однесе во болница средба со офталмолог.

3. Намалување на студентот може да влијае на перформансите на училиште. Ако забележите дека дека носи лоша оценка дневник или коментари од страна на наставниците, а можеби и ќе ја гледа лошо напишани на табла, и затоа не имаат време да се напише и да се запаметат материјал.

4. Кога детето отстранува играчка помага на мајка си во кујната и не забележите мали детали - тоа треба да ви даде сигнал сериозно. На пример, од трошките остави на масата по детето само избриша мокрите крпа. Важно е да не се збуни мрзеливост со слаб вид, го прашам повторно да ги избрише маса и ако остатоци ќе остане во место уште може да има проблеми со видот.

5. Ако детето одеднаш стана "зафркнам" очите - веднаш да се оди на лекар, инаку наскоро ќе мора да го купат низ очилата миопија.

Лекарите препорачуваат родителите секогаш обучени очите на детето, вежби за очите, сметаат посебни слики. Исто така, важно е да се следи држење на телото на детето при читање или пишување, детето мора да седат без проблеми, и растојанието помеѓу очите и книга или лаптоп - најмалку 30 см.

Не заборавајте дека електронски gadgets расипам визија отколку телевизор или неправилна положба на главата, а тоа е домашна работа. Подобро исклучи видео игри и тврдат дека на детето "во живо" игри, или барем да донесе играта на компјутер, таблета, паметен телефон минимизира.

Како да се утврди дека детето се влоши визија
Категорија На Медицински Проблеми: Совети