Како да се реши проблемот на затемнување zubov

Здравство И Медицинскиот Видео: How Girls Get Ready - Realistic Get Ready With Me! (Јануари 2019).

Anonim

Како чудни звуци, емајл не влијае на бојата на забите во целина, бидејќи тоа е всушност проѕирен. боја на забите се утврдени од страна на внатрешна компонента или дентин. Поради порозна структура на забите природни бои навлезат, што предизвикува потемнување на забите.

Враќање на забите со силни бои затемнување може само квалификуван лекар. Понекогаш тоа може да биде корисно процедури дома Белење. Но, ако затемнување била предизвикана од внатрешни фактори, можете понекогаш може да помогне само на протези.

Надворешни и внатрешни причини затемнување на забите

Надворешните причини затемнување на глеѓта на забите може да биде:

  • пушењето или џвакањето тутун;
  • природни бои (чај, кафе, светло обоени сок, црвено вино, овошје, итн);
  • забен камен.

боја таквите промени лесно елиминирани од страна на процедури за белење во стоматолошки услови на клиниката.

Ако забите се помрачи за внатрешни причини, емајл е насликан не толку многу внатрешниот дел на забот - дентин. Промена на бојата на дентинот обично се случува тука, бидејќи:

Како да се реши проблемот на затемнување zubov
Категорија На Медицински Проблеми: Болести