Научниците првпат се откриени хив преку сексуален контакт две жени

Здравство И Медицинскиот Видео: Zeitgeist Moving Forward ( Srpski Prevod End Macedonian Subtitle ) Cijeli Film (Јануари 2019).

Anonim

Американски експерти ги споделат фактите на пренесување на ХИВ од една жена, жена, јавува BBC. Познати 46-годишната жена заразени со вирусот во текот на шест месеци моногамна врска со ХИВ-позитивни жител на Тексас, пренесува Центрите за контрола на болести и превенција.

Анализата покажа: акумулирано вирус од 98% во однос на генетиката се совпаѓа со вирус кој живее во телото на својот партнер. Вирусот се пренесува кога телесните течности дојде во контакт со прекини, рани и мукозните мембрани. Во случај на две жени, тие редовно имале сексуален однос без користење бариерни методи на контрацепција. Ова доведе до инфекција.

Како што е наведено од страна на жена која стана заразени во минатото таа беше хетеросексуална, но никој во последните десет години. Тоа не се лекови, кои го исклучува од висок ризик од инфекција. Сепак, како што се испостави, нејзиниот партнер престанете да земате антиретровирусни лекови во 2010 година.

Патем, пред Универзитетот во Тексас, заедно со Универзитетот во Монтереј покажа дека сребрени наночестички се во можност да го инхибираат ХИВ инфекција. И експертите неодамна претстави крем врз честички. Тоа успешно тестиран во лабораторија на мостри на човечки ткива (слузницата на грлото на матката). Алатката започнува за помалку од една минута по барање и ефектот трае до 72 часа. Додека крем е погодна само за вагинална употреба, заштита и гарантира на жените на партнерот.

Сега можеме да зборуваме за потребата од заштита на две жени.

Научниците првпат се откриени хив преку сексуален контакт две жени
Категорија На Медицински Проблеми: Совети