Научниците одлучиле за најдобар производ за губење на тежината

Здравство И Медицинскиот Видео: Tony Robbins'S Top 10 Rules For Success (@Tonyrobbins) (Март 2019).

Anonim

Во Шведска, спроведе студија која покажа дека мембрани во зелен лиснат зеленчук, наречен thylakoids, може да го зголеми ефикасноста на губење на вишокот тежина за 43%.

Лиснат зеленчук помогнат на лицето да се губат телесната тежина преку потиснување на апетитот на 95%. Мембрани во зеленчукот успори варењето на храната и цревата хормон се чини дека има доволно време да испрати сигнали на ситост храна во човечкиот мозок.

Истражувањето спроведено на Универзитетот во Лунд. Констатирано е дека повеќето корисни зеленчук за губење на тежината треба да се смета како спанаќ.

Структурата вклучува спанаќот thylakoids кои ги поттикнуваат луѓето да се откажат слатка и високо-калорична храна.

Во студијата, експертите се забележани во 38 жени со прекумерна тежина. Сите волонтери склопот на брза храна, кои страдаат од грчеви гладни.

Тимот откри дека thylakoids се стимулира производството на "заситеноста хормон" кај луѓето. Тие се потисне глад грчеви, контролирање на апетитот. Така, едно лице го прави избор во полза на здрава храна. Експериментите траеше три месеци, за време на овој период, волонтерите пиеле пијалоци thylakoids.

Контролната група добиле плацебо, пијалоци биле слични во текстура и боја, но не содржат хранливи материи.

Секој ден, жените треба да го почитуваат владеењето на три оброци, тие не се знае составот на своите пијалаци.

Резултатите изненади истражувачите, жените кои пијат течноста од thylakoids изгуби 5 кг, а оние кои нудат плацебо изгуби 3,5 кг.

Научниците одлучиле за најдобар производ за губење на тежината
Категорија На Медицински Проблеми: Совети