Научниците: модерен дизајн ќе им овозможи на луѓето да се живее барем 500 години,

Здравство И Медицинскиот Видео: Scp-2000 Deus Ex Machina | Object Class: Thaumiel | Memory-Altering Scp | Building Scp | (Март 2019).

Anonim

Google Ventures претседател Бил Marys во интервју за Блумберг изјави дека тој смета дека е можно да се зголеми животен век на луѓето на 500 години поради откривањето во развојот на медицината и биомеханика технологија, пишува Форбс.

"Ако денес ќе ме праша дали е можно да се живее до 500 години, реков," Да "," - рече тој "Во животот науки се алатки за постигнување на нешто, како се осмелуваш само да мислиш дека јас само се надевам.. живее доволно долго за да не умре "- рече Marys.

Тој рече дека Google Ventures не планира да се откаже од инвестиции во технологија стартап. Меѓу проектите поддржани од страна на Google Ventures, вклучува прием да се јавите на такси Убер, производител на термостати за станбен и деловен простор и гнездо Labs развивач на софтвер Cloudera. Во исто време претседател на Google Ventures рече дека е можно да се направи "повеќе".

"Во Силиконската долина, многу милијардери, но на крајот сите ние ќе одиме на истото место. Избор помеѓу да се направи многу пари, а со цел да се најде начин да ги натера луѓето да живеат подолго, што би избрале вие?" - праша тој.

Бил Marys neurobiology студирал на Универзитетот Дјук во САД. Во последниве години, тој работел на проекти за продолжување на животот на човекот. актуелниот пристап на Google е дека современиот човек е способен преку правилно начин на живот за да стигнат до возраст од 120 години. Но, тогаш тоа ќе треба помош од новата генерација на машини со цел да продолжи речиси на неодредено време на нивните животи.

Се одржа во минатата година во Њујорк Меѓународниот конгрес "Глобал иднината 2045", на познатиот американски пронаоѓач и футурист Рејмонд Kurzweil вели дека по 30 години, човештвото ќе научат да се обезбеди речиси неограничен живот со создавање компатибилен со човечкото тело на нови биолошки машини.

Според Kurzweil, развојот на компјутерската технологија и невронски мрежи засекогаш ќе го задржи на мозокот на поединецот. Овој напредок во други области на медицината ќе им овозможи на промени во телото на "тела кои служеле време."

Научниците: модерен дизајн ќе им овозможи на луѓето да се живее барем 500 години,
Категорија На Медицински Проблеми: Совети