Вадење на заби под општа анестезија: медицински индикации

Здравство И Медицинскиот Видео: Suspense: I Won'T Take A Minute / The Argyle Album / Double Entry (Март 2019).

Anonim

Фразата "општа анестезија" е возбуда речиси сите. Ова е особено загрижени, ако мора да има лекувањето на забите под општа анестезија. Не се опасни екстракции под општа анестезија, оваа постапка често се користи и дали е можно да се оди на оние кои се плашат од стоматолог, прочитајте ја нашата статија.

Најскоро општа анестезија во стоматологијата се користи само во максилофацијалната хирургија, во сложени операции кои бараат голема сума на операцијата и отстранување на одредени ткива. На пример, ако остеомиелитис вилица отворање на апсцеси и апсцеси максилофацијална област.

Имаше најтешките медицински индикации за употреба на општа анестезија. И укажување екстракции за општа анестезија може да биде.

Единствен исклучок служи како малолетник заб хирургија. На пример, ако остеомиелитис е потребно да се отстранат заб, што предизвика болест. Покрај заб може да се отстрани дел од вилицата, проследено со замена на дефектот и антисептички третман.

Само со зголемување на барањата на модерната стоматологија во општа анестезија стана широко користени и имплементирани во стоматолошка пракса. Значително се прошири и индикации за употреба.

Претходно на едноставен лекувањето на забите под општа анестезија, а не сон, сега е реалност, а некои пациенти лекувани за други услови не се согласуваат.

Индикации за екстракција под општа анестезија

Поради користење на општа анестезија лекар може да врши поголема количина на манипулација на ископувањето под општа анестезија има некои предности:

  • се намалува веројатноста за појава на компликации по вадење на заб, на пример алвеолитис;
  • Не чувствителност на болка после отстранување;
  • постапката е апсолутно безболен.

Индикации за екстракција под општа анестезија е паника пациенти пред почетокот на третманот на забар, голем обем на трансакции, како што се отстранување на умниците атипичен начин.

Мудрост заби - е сложена група на забите, кои во повеќето случаи е тешко да се отстрани. Мора да го користите дополнителни алатки се додека бор машини - како отстранување се нарекува атипични.

Покрај тоа, отстранување на умниците бара голема количина на време и во некои случаи целосно вцепенен процесот не затоа што траењето на анестезија во текот на.

Препорачливо е да се изврши екстракција под општа анестезија за време на истовремено отстранување на неколку заби кои innervate различни групи на нерви.

Вадење на заби под општа анестезија: медицински индикации
Категорија На Медицински Проблеми: Болести